2022-01-14 08:22:32• hírek • Szatmár.ro

Közel a cél: a verseny utolsó szakaszát teszi meg ma a Dakar mezőnye

Foto: Rally Zone
Foto: Rally Zone

Az utolsó, azaz a 12. versenynaphoz érkezett meg a Dakar-rali mezőnye, 680 kilométer van már csak a célig. A pénteki napon 164 kilométer mért szakasz vár a versenyzőkre, majd a jól megérdemelt pihenés a két héten át tartó homokcsata után.

Gyenes Emánuel, az Autonet Motorcycle Team versenyzője csütörtökön, a 11. etapban jó időt futott, 42. helyen zárva a versenynapot, összetettben pedig őrzi 40. pozícióját, míg a Malle Moto ranglistáján továbbra is 5-ik.

A 11. versenyszakasz kapcsán Mani elmondta, egy nagyon színes és változatos pályarészt próbálhattak ki csütörtökön, a megtett 501 kilométerből 345,6 kilométer volt a mért szakasz. Ezen a pályán mindenféle dűnét kipróbáltak a versenyzők, voltak egészen magasak, alacsonyak, és különböző színű és puhaságú dűnék egyaránt, hol könnyebb volt a haladás, hol egészen nehéz.

„Nagyon tetszett a 11. versenynap pályája, gyönyörű helyeken mentünk, változatos volt a terep, és kivételesen a motor is jól ment” – fogalmazott a versenyző.

Pénteken tehát az utolsó versenyszakasz vár a mezőnyre, egyúttal pedig visszaérnek Dzsiddában, ahol minden célba érő versenyző színpadra állhat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: